pühapäev, 15. mai 2011

Edu tähendab liikumist ühelt ebaõnnelt teisele, kaotamata entusiasmi. (Sir) Winston (Leonard Spencer) Churchill (1874-1965) oli briti riigitegelane

Eile oli siis järjekordne Eurovisiooni lauluvõistlus, vist 56, kui ma õigesti mäletan. Meie peres oli üks tõeline Eesti laulu fänn, üks kahtleja ning ülejäänud kahel oli suhteliselt ükskõik. Ain ja Karl olid sunnitud koos meiega saadet vaatama, aga neil oli täiesti savi, minul olid suured kahtlused ja Laura oli tulihingeline  Eesti ja Rootsi laulude pooldaja. Täpsustuseks pean ütlema järgmist: see on laulude, mitte lauljate võistlus. Hinnatakse laulu ja see oli minuarvates keskmine. Rohkem suunatud teismeliste maitsele. Ning veel ülistas see praegu niiiii ebapopularset USA d ja võis tunduda väikekodanliku lömitamisena USA ja glamuuri ees.:D:D Loomulikult on ka esitaja karismaatilisus oluline. Eriti tuli see välja eelmisel ja üleeelmisel aastal. Olid ju need Saksa ja Norra( eriti Norra) laulukesed suhteliselt lihtsakoelised noortelaulukesed, aga lauljad olid väga võluvad ja oma olekult siirad ja vabad. See siirus, vabadus ja ausus võitis rahva südame. Tänavusel võistlusel olid Eestil ja  Rootsil ka laulukesed, aga esitajad olid keskpärased (Rootsil oli väheke ilusam poiss ja uhkem show, sellest ka kõrgem koht). Eesti laul oli minu arvates selline kokku klopsitud edulaul iga hinna eest. Getter on armas lapsuke, aga tal pole kogemuse raasugi. Ma ei saagi aru, miks Eestist alati saadetakse neid verisulis lauljaid? Tegijad lauljad vist ei pea seda võistlust piisavalt tähtsaks ja sellel esinemist väärikaks? Tol korral, kui Eesti võitis, olid meil kogenud tegijad ja siis polnud laulul nii suurt tähtsust. Lauljad nautisid oma esinemist, mida ei saanud Getteri esinemise kohta öelda. Piiga oli krampis ja kartis seda lava jms. Ei olnud loomulik. Ja see saigi saatuslikuks. Tegelikult pole ju midagi hullu nagu Heidi Purga Postimehes ütles, me saime ju finaali, see on isegi juba saavutus.
Võitja laul Aserbaidzaan oli igati väärt oma kohta. Esitajad oli väga tasemel. Muuseas see laul oli rootslaste kirjutatud?!



Minu vahepealsest elust suurt midagi kirjutada pole. Dolce vitat veel ei naudi, pigem on praegu selline Tammsaarelik periood: teen tööd ehk tuleb siis ka armastus( mina seda ei usu!) Igatahes tuleb vastu pidada veel nädalake, sest 21. mail lähme Lätimaale Bauskasse rallikrossile ning seal on taas ilus, lõbus ja põnev, ühesõnaga dolce vita. Kahju on, et samal ajal on ka Laitses Eesti rallikrossi hooaja avasõit, mida ma nüüd ei näegi. See on kurb..
Üks hea asi on veel.... VARSTI ON SUVEVAHEAEG!!!!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar