neljapäev, 6. jaanuar 2011

Igavene nuhtlus nimega Euro...Jälle virin....

Täna siis loobusin meie ilusast oma Eesti kroonist. Käisin pangas ja vahetasin enamuse eurodeks. Jätsin siiski alles igast eksemplarist vähemalt kaks ning münte ka. Hea lastelastele näidata, milline imekaunis oma raha meil kunagi oli. Pangas(SEB) oli hästi lahke noor turvamees. Mina ei olnud ju elus ühtki mündilugejat oma silmaga näinud. Panin mündid platele vajutasin nuppu alusta .. aga masin ei kõssagi! Ja siis saabus turvamees ning elegantselt liigutas platet üles ja masin alustas lugemist. Tubli mees jälgis veel, et ma kviitungi ka kätte saan ning eemaldus diskreetselt. Siis saabus järgmine takistus: uus raha vastuvõtmise masin oli, aga kust kohast raha sisse panna, ei saa aru. Abiotsivalt vaatasin ringi ja .....kohe oli tubli turvamees jälle platsis!No, mis sa ütled, olin liigutatud....ja tundsin end nagu saja.aastane dementne vanamutt, kes mitte millegagi hakkama ei saa. Aga teenindus oli igatahes 5+.
Peale panka läksin poodlema. Iga kord, kui maksmise aeg kätte jõudis, pidin nagu vana tola(vabandust) oma rahakoti mündisahtlit jõllitama , aga omaette podisedes"jube raha" sain siiski kõigist euromüntidest jagu ja maksed sooritatud. Ei mäleta krooni tuleku ajal sellist raskust müntidest arusaamisel. Aga eks siis olin noorem ja tegemist oli oma Eesti rahaga.
Õhtul käisime Aini ja Karliga Väimelas ujumas, euromündid kilekotiga kaasas, et pileti eest maksta. Oli jälle põhjust kiruda seda vastikut mündiraha......
Lisan siia kahe mehe ennustuse, kas läheb täide või ei !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar